Wednesday, August 31, 2011

Betulkah aku ini bukan...



Tengah malam mahu dekat pagi di satu pub di Kampung Air.

Dialog seorang pondan dengan costumer yang baru siap buat services

pondan: (Dengan gaya manja) "kejap bang ah aku lap-lap apa yang patut..."

lelaki: "ok.." (Sambil keluarkan wallet dari poket seluar)

Tidak lama pondan tu datang balik selepas lap-lap apa yang patut,

lelaki: (sambil menghulurkan wang rm 50 dua keping) "nah ambil semua keep the change"

pondan: (dengan gaya khas perempuan manja...) "makasih bang ahh..!!! datang lagi"

pondan: "hui.... tunggu kejap...." (sambil menunjuk duit yg tadi) 

pondan: (dengan suara lelaki) "ini kan duit palsu, kau ingat aku bodoh ka?"

lelaki: (dengan suara tegas) " lhaa... kamu juga palsu, bukan cewek ori, kau ingat aku bodoh ka?"

Terus lelaki tu keluar tinggalkan pondan yang masih berpikir akan dirinya "betulkah aku ini bukan cewek tulen?"

Wordless Wednesday #9



Giveaway: Simple Giveaway HOB

Salam 1Malaysia...

Saya ada join satu Giveaway...

Simple Giveaway, tu la namanya. Memang simple la GA ni, 

Kalau mahu join, cuma perlu klik banner di bawah



Senarai Sponsor
Afifah Alias - RM10 x 3 dan RM5 x 4 pemenang

Due date :
24/08/2011 - 30/09/2011

Hadiah :
5 X doodles buat 5 pemenang bertuah
2X Cursor buat 2 pemenang bertuah
2X Simple header buat 2 pemenang bertuah
Monday, August 29, 2011

Tips untuk yang pertama kali melakukannya



Tips Untuk Yang Pertama Kali Melakukannya

1. Berbaringlah dengan tenang, meskipun Anda pasti akan merasa tegang dan gementar.

2. Dia akan mendekati diri Anda dan bertanyakan apakah Anda takut. Kalau dia bertanya demikian, gelengkanlah kepala Anda dengan penuh keberanian.

3. Lalu dia akan mulai memasukan “Perkakas”-nya. Mungkin suhu badan Anda akan meningkat. Tapi tenang saja, kerana dia akan melakukannya dengan perlahan.

4. Dia akan memandang mata Anda dalam- dalam, dan meminta Anda untuk percaya padanya. Jangan khuatir, dia sudah berpengalaman dalam hal ini.

5. Senyumnya yang menawan akan membuat Anda sedikit rilek, dan dia akan meminta Anda untuk membuka lebih lebar agar dia dapat masuk dengan mudah. Saat ini mungkin Anda akan memintanya agar melakukan apa yang ingin dia lakukan dengan cepat. Tapi dia tak mau terburu-buru. Dia tidak ingin Anda kesakitan.

6. Dia juga akan bertanyakan kalau- kalau Anda merasa sakit. Meskipun berlinang air mata, tetaplah gelengkan kepala Anda, dan meminta dia untuk meneruskannya. Pada saat ini mungkin Anda juga akan merasa sedikit mati rasa.

7. Setelah beberapa saat, Anda akan merasakan suatu kelegaan yang luar biasa, dan dia akan menarik “Perkakas”- nya keluar. Dia akan tersenyum hangat, dan memuji betapa hebatnya Anda…

8. Tersenyumlah sepuas-puasnya, Kerana bagaimanapun juga, ini adalah pengalaman pertama Anda iaitu…..

“CABUT GIGI”


P/S: Jangan fikir yang bukan-bukan tau. Haha..


Gambar: Met Bujang

Selamat Hari Raya...



Biar rambut segelap ALMOND LONDON, 
Asalkan hati sesuci KUIH BANGKIT. 
Biar IMAN sekental DODOL, 
Jangan senipis REMPEYEK . 
Biar jiwa selembut BAULU,
Asalkan akhlak secantik BISKUT DAHLIA. 
Senyum semanis WAJIK
Agar lebaran yang disambut lebih bermakna ....

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin...

Terlampau 'sibuk'



Kegilaan sudah ni di rumah. Tidak tahu mahu buat apa. Padahal assignment banyak sudah kena tangguh. Apa mahu jadi dengan diri ini. Asyik layan tu internet saja. Tapi kalau tiada internet apakah erti kehidupan diri ini... Memang susah mahu jawab ni soalan. Lepas internet layan pula game Nintendo DS.

Sumber: SMKPS

Matilah kalau macam ni. Esok raya. Maknanya assignment tu tinggal harapan sajalah. Sudahlah assignment ni kajian tindakan saya. Mahu di bentang depan lecturer. Tekan tembak guna shotgun jugalah ni depan pentas. Jangan malukan diri sendiri depan orang ramai. Berpeluh habislah atas pentas, sudahlah junior-junior akan turut serta.


Tidak apa. Setiap masalah mesti ada penyelesaiannya. Kita tunggu dan lihat apa penyelesaian dia. Kalau tidak... kantoilah jawapannya. Apa alasan yang paling bagus untuk bagi sama lecturer?

Lembu oh lembu



Lembu oh lembu... Kalaulah kau panda bercakap...
Seorang lelaki sedang berjalan dengan lembunya...

LEMBU. Aku makan rumput. tuan makan apa?
LELAKI. Aku makan nasi. kita tak sama.

LEMBU: tuan tidur di mana?
LELAKI. Aku tidur atas tilam. engkau tidur dalam kandang. mana nak sama.

tiba-tiba kedengaran laungan azan....

LEMBU: itu suara apa?
LELAKI: Seruan azan mengajak bersembahyang.

LEMBU: tuan tak sembahyang?
LELAKI: tidak.

LEMBU: samalah kita.
LELAKI: ????????????
Sunday, August 28, 2011

Downloading movies



Nothing much to do today. Quite bored. So, to ease the boredom, I went to the internet and download a few movies that I like. Genre? Whatever except horror. *Laughing* It's for my movies marathon tonight.

Just search at the internet. Thanks to Mr. Google because helping me that much. Simple. Type your movie title and put you movie format and next keyword is download. For example, Friends with benefit rmvb download. As simple as that. Or you can put also web storage such mediafire, hotfile and etc..

There is another way or a few ways such as using torrent and p2p services.

Belum pernah melihat keretapi berlanggar...



Sarjo memohon perkerjaan sebagai penjaga lintasan kereta api. Dia dihantar berjumpa Pak Basri , ketua bahagian lalu lintas,untuk di temu bual.

"Katakan ada 2 keretapi melalui jalan yang sama pada masa yang sama,apa yang akan kamu lakukan?," tanya Pak Basri.

"Saya akan pindahkan salah satu rel yg lain,"jawab Sarjo.

"Kalau handle untuk mengalihkan relnya rosak, apa yang akan kamu lakukan?"tanya Pak Basri lagi.

"Saya akan turun ke rel dan membelokkan relnya secara manual".

"Kalau tidak berfungsi atau alatnya rosak, bagaimana?".

"Saya akan balik ke pejabat dan menghubungi stesyen terdekat."

"Kalau telefonnya sedang digunakan?"

"Saya akan lari ke telefon awam yg terdekat?"

"Kalau telefon awam rosak?"

"Saya akan pulang menjemput nenek saya."

"Ooo....tapi kenapa pulak awak jemput nenek awak?" tanya Pak Basri kehairanan.

"Kerana seumur hidup nenek saya selama 73 tahun , nenek saya belum pernah melihat keretapi berlanggar."
Saturday, August 27, 2011

Panjang sangat!



Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

Home sweet home



Hello everyone.

It's me. The owner of this blog. I'm at home already. Safely arrived. Home sweet home. It's been awhile. 2 months I think. But, action research will spoil my day. Assignment. Why should we have an assignment? Great combination. Holiday still holiday. The show must go on.

Right after arrived at home. Directly unpack my belongings. Then, when to break fasting with my schoolmate. Yeah! It was fun after all. Chicken rice. Simple but delicious.

Went to Kota Kinabalu for a night walk. *Laughing* From Kota Kinabalu > Tuaran > Kota Kinabalu > Tuaran.
Thursday, August 25, 2011

Memecat tanpa Sebab



Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:

Microsoft: Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?

User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.

Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?

User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”

Microsoft: Hilang?

User: Ya, ia hilang.

Microsoft: Hmm. Macam mana monitor anda kelihatan sekarang?

User: Kosong, tak ada apa-apa.

Microsoft: Tak ada apa-apa?

User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.

Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?

User: Macam mana saya nak tau?”

Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?

User: Apa tu si-perom?

Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?

User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.

Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?

User: Monitor tu apa?

Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?

User: Saya tak tahu.

Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?

User: Rasa-rasanya.

Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.

User: Yaa, terpasang.

Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?

User: Iya ke?.

Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.

User: Okay, jumpa dah.

Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.

User: Alamak tak sampai laa.

Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?

User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.

Microsoft: Gelap?

User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.

Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh? Kenapa?

User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.

Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?

User: Ada… saya simpan kat dalam almari.

Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.

User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?

Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.

User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?

Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer. Advertisement

Kenapa bawa laju sangat ni?



"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Liza lembut sambil membetulkan pakaian Usin. Usin tersenyum memandang isterinya."Cantik isteri abang hari ni," Usin mencubit pipi Liza lembut. "Ayah, ayah, cepat la yah," Farah dan Adi meluru masuk ke bilik kerana dah tak sabar-sabar nak bertolak pulang ke kampung. "Yelah, yelah, ayah dahsiap ni." Liza hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung macam ni, ye?" "Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni abang ada peluang untuk cuti panjang." Usin berkata kepada isterinya tercinta.

Perjalanan daripada KL ke Tangkak mengambil masa lebih kurang empat jam. Farah dan Adi dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan isterinya, Liza. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Usin berkata dalam hati.

Sedikit demi sedikit Usin menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Usin semakin seronok. Usin dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut.Usin cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Usin masa tu. Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.

"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Liza terjaga dari tidurnya."Tak ada apa la sayang, rileks...cepat sikit kita sampai kampung nanti." "Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa....jangan laju sangat bang, 20 Liza takut." Liza cuba memujuk Usin supaya memperlahankan kenderaannya. "Rileks Liza? tak ada apa-apa," Usin terus memotong bas ekspres di depannya tanpa was-was.

"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Usin setelah berjaya memotong bas ekspres tadi. "Sudah la tu bang." "Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Liza tengok abang motong dia aaa...." Usin terus masuk gear 3, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai.

Usin terus membelok ke kanan untuk memotong dan ....di depannya tersergam sebuah lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!

"Usin....bangun Sin," sayup-sayup terdengar suara emaknya. Usin membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana Liza mak? Macammana dengan Liza mak? Farah, Adi....mana anak-anak saya mak?" Bertubi tubi Usin menyoal emaknya. Usin tak dapat menahan kesedihannya lagi. Usin menangis semahu-mahunya di depan emaknya.

Emaknya memandang Usin tepat-tepat. "Macamana dengan isteri Usin mak, Liza?" Usin masih terus menangis.

PANGGG!!

Kepala Usin yang botak itu ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Usin terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu? "Banyak la engkau punya isteri! Keja pun pemalas ada hati nak berbini. Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....

...Dan Usin tersengih keseorangan. Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! Malu beb!!

Sekian.
Wednesday, August 24, 2011

Wordless Wednesday #8


Tuesday, August 23, 2011

Susu segar boleh bawa maut?



SAM: Kenapa kau cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum, lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.
============================== =====
SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit!!
============================== =====
SAM: Kau kata ikan emas peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku jumpa ia mati dalam air!
============================== =====
SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....
============================== =====
SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah!
============================== =====
SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: kena marah adalah! Api rumah aku dah kena potong lah, lupa nak bayar bil elektrik!
============================== =====
DOL: Kau ada AIDS kn???
SAM: Aku ada AIDS? Ish....mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...
============================== =====
SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat Batuk dengan lebih baik lagi.
============================== =====
SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"...degil!

Siapa yang pandai mengira?


Cikgu bertanya kepada murid-muridnya, "Siapa yang pandai mengira?"

si gaman mengangkat tangan.

"Betul ka ko pandai mengira?"

"betul Cikgu. bapa sia yang ajar."

"Bah, cuba kita test. Selepas 3, berapa?"

"4."

"Bagus. Selepas 6?"

"7."

" Selepas 9?"

"10.", jawab si gaman.

"Bagus owh. Rupanya bapa ko pandai mengajar mengira. Selepas 10 berapa?" tanya Cikgu lagi.

Dengan senyum penuh keyakinan, si gaman menjawab, "Jack, Queen, King."
Monday, August 22, 2011

Weekend but not weekend


Wow. Look at the clock. It was 1:40 am. This week weekend totally horrible. And I don't call it weekend. There are many things I need to settle before holiday. Saturday, need to do gadget. Pioneering. Stilt tower. I just can help a bit only because I'm noob went it comes to knot and lashing.  From morning to afternoon. Took my lunch at 4.00 pm. Nice right?


After that, preparing myself for church. We went to Sacred Heart. Sunset mass. Start at 6.00 pm and finish around 7.00 pm. My friends went to Kota Kinabalu but me alone went back to the hostel because there is a thing a need to do. Thanks to the God.





Sunday comes. Doing assignment about Archimedes. Area of a circle. How to get the formula? How did the formula form? That's the questions that coming from my brain. After doing some research I do find that formula of circle comes from rectangle. Need to transfer the information into PowerPoint. Because we need to present it. Quite complicated.


My weekend full with activities. But it is not fun at all. Busy... busy... busy... But it paid off. Hopefully. Good night.
Thursday, August 18, 2011

There are no pefect fathers

I was born a deaf-mute
I'm sorry for that
I can't speak like other fathers
But I want you to know that; I love you will all my heart

There are no perfect fathers
But a father will always love perfectly
Remember to care for those who care for you

video


Kehidupan dengan Programmer?


Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang “programmer” anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”
Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.
Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?
isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa… Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?
Suami : Variable not found…
Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied…
Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters…
Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya.Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.
Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It’s by Default.
Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use … Try later.
Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus

Penjual telur yang melampau!




Pembeli: "Dik, telur sekilo berapa?"
Penjual: "Telur ayam atau telur itik?"
Pembeli: "Telur ayam."
Penjual: "Telur ayam biasa atau ayam kampung?"
Pembeli: "Ayam biasa."
Penjual: "Yang tempatan atau yang import?"
Pembeli: "Yang tempatan."
Penjual: "Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?"
Pembeli: "Yang Ipoh lah..." (Sambil terlihat kesal).
Penjual: "Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?"
Pembeli: "Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?"
Penjual: "Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.


P/S: Janganlah buat dengan orang lain. Kesian orang yang betul-betul mahu beli barang. Silap hari bulan memang kena belasah.
Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday #7


Saturday, August 13, 2011

Hold my hand



The moon has not
even begun to go.
And the sun had yet to start
its brilliant shining flow.

I lay here thinking
about you all the time.
You're the only thing
that sticks inside my mind.

Through thick and thin
You're there by my side.
You promise to be there.
You keep me alive.

I love you so much.
You can never understand.
I'll be with you forever.
Just promise to hold my hand.

by: Unknown

It's Saturday



It's Saturday. Early in the morning I did go to jog for awhile. I should be home right now. But some miscommunication makes stuck at my room. Filled with my days with sleep. Raining cats and dogs outside makes me feel so comfortable. My precious Saturday had been stole by sleep.


Trying to complete my anime collection of Inazuma Eleven. And now, it is complete only in few hours. At this moment waiting for the right time to watch that anime. Complete with snack and drinks. Yeah..
Friday, August 12, 2011

Fun with Malay delicacies


Different cakes representing different attitude. Quite interesting right. So, which cakes is yours? Just choose one of it. *Laughing* I'm sure that I will go to nearest bazaar to buy some cakes for myself. It's really make me hungry.

Picture source: Huda Bakery

Kuih paling gangster = Lompat Tikam
Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling keji = Tahi Itik
Kuih bajet cute = Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda = Seri Muka
Kuih paling alim = Kuih Ketayap
Kuih zaman purbakala = Batang Buruk
Kuih suka pukul = Kuih Lompang
Kuih dalam zoo = Badak Berendam
Kuih untuk Sam Polis Trafik = Kuih Sampreeeeettttt
Kuih yang bangun sendiri = Kuih Bangkit
Kuih orang tidak mandi = Kuih Bau-lu
Kuih paling tenteram = Kuih Makmur
Kuih paling lembap = Kuih Siput
Thursday, August 11, 2011

Rafflesia Chicken Hut



Less than one hour. We will having dinner. Together with my classmate and tutor. Fast breaking together as one family. Where? As mentioned above. Rafflesia Chicken Hut or famous with acronym of RCH. I don't really know how many of us would come. I hope there is 21 of us.

The menu based on chicken rice. But I did ordered Butter chicken. Simple. This another class activities before going to respective place of posting. Our tutor also come. Once in a blue moon. It's rare to have our tutor. But that's makes us complete.

Later I will upload a few photos. I want to make it looks like candid. Let's have fun together.
Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday #6



Futsal blind



Yeah.. It's midnight. That's mean I need my sleep right now. Guess what? I did go to play futsal just now. Really... really... tired. But before going to sleep, let's take bath. Baby it's cold outside. *Laughing* For you information, we did win the match. Satisfied with myself even though without any scores.


But currently listen to my favourite song right now by Chris Medina - What are words. It's giving me a guts and be more realistic. Maybe something that you really want it are not meant to be with you or become yours. Love comes without force. Wondering. Is it really something that I called LOVE. Love is blind. Maybe... just maybe...
Tuesday, August 09, 2011

Lecture and dinner



I'm here. But today I just want to make it short. Too tired. Lecture and action research (a thing that I need to do to make me pass my Degree program). Hopefully, all the things running smoothly. Maybe there is obstacles waiting for me in the middle of my journey. I don't know actually. Either it is headache or Migraine. 

Wow. I do cook. Plain rice plus instant food such as sardine. Put soy sauce makes my desire to eat arose. *Laughing* Simple dinner. As long as I'm happy it's okay. Orange cordial as my friend went I'm thirst.

I'm rich

 
A dying grandmother told her grandson: "I may die a few minutes later, so I hope all of you will inherit my estate, including villas, tractors, farms and all poultry and cash $ 22,389,630.00."

Her grandson said: "wow!" "Thank you Grandma, I never know that you have a farm and so many properties? So where are they? "

The grandmother with the last breath, said:" In my Facebook."
Sunday, August 07, 2011

Jom Join Bloglist Haris Kaito !

Join here: Haris Kaito

Quite bored today. So just try something different.

You can



Do all the good you can,
by all the means you can,
in all the ways you can,
in all the places you can,
at all the times you can,
to all people you can,
as long as ever you can.
Friday, August 05, 2011

Last day

Just a few more hours, we will left the school forever. I'm so sad. Goodbye my pupils. Hope that we can meet again in the future. Nothing to be regret. I'm doing my best for this school. Hopefully, they can accept whatever I teach them in the class.

Thanks to all the teachers, your cooperation mostly welcome. I'm sorry if anything that I do makes any mistake because I'm not a perfect person and glad to come this school.
Thursday, August 04, 2011

Throw your heart



Life is a great obstacle course,
with bends and turn, wins and losses.
When you get to the high jump,
always remember to throw your heart
over the bar - and the rest will follow.


Wednesday, August 03, 2011

Wordless Wednesday #5

Tuesday, August 02, 2011

Death shall make two heart apart


What most important is to have you by my side... time will do the tricks, don't need too much talking cause the wind will whisper the word... death shall make two heart apart but not the eternal love....

I just like to pretend that i didn't see you but actually I was trying to look at you when you didn't notice bout it... I'm just too shy.... Beautiful in my eyes... 

Find as you look



You will find as you look
back upon your life
that the moment when
you have really lived,
are the moments when
you have done things
in a spirit of love.

Updates Via E-Mail